18 Mart 2010 Perşembe

Google'daki Yerinizi Öğrenin !

Merhabalar, günümüzde arama motoru denildiğinde ilk aklımıza google geliyor ki webmaster [site yöneticileri] için de arama motorlarında üst sıralarda yer almak, Google’da üst sıralarda yer almakla eşanlamlı bir hal aldı. Durum bu olunca webmaster’lara yardımcı olmak için birçok üçüncü parti yazılım türeyiverdi. Bunlardan bir tanesi de "Free Monitor for Google". Yazılım tamamen ücretsizdir. 

Kullanımına baktığımızda, programı kurduktan sonra karşına aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran gelecek ve bu ekranda aramamıza ilişkin küçük iki ayar yapacağız. "Search depth" seçeneği ile yapacağınız aramanın maksimum kaç keyword [anahtar kelime] içerdiği bilgisini gireceksiniz. Program tarafından belirlenen optimum keyword değeri 30 ile 50 arası. Ayrıca eğer program tarafından belirlenen bu değeri aşarsanız Google'ın IP adresinizi geçici bir süreliğine bloklayabileceği ihtimalini de hatırlatayım. :)


Diğer seçeneğe baktığımızdaysa; "Country" seçeneğinden Google'ın verileri alacağı lokal bilgi merkezini seçiyoruz. Ben Türkiye'yi seçtim. "Save settings and launch" butonuna basarak ayarlarımızı kaydetmiş ve artık gireceğimiz site adresi ve keyword değerleri üzerine arama yapmaya hazır oluyoruz.

Ayarlarımızı kaydettikten sonra karşımıza gelen pencerede aşağıdaki resimde kırmızı kare içine aldığım yeşil artı butonuna basarak site adresini ekliyoruz ve karşımıza yeni bir pencere daha çıkıyor.



"Add" butonu yardımıyla keywords'lerimizi  ekliyoruz ve "ok" butonuna basıyoruz. Geriye sadece "Search" butonuna basarak sıralamayı görmek kalıyor. Örneğin ben haber ve teknoloji keyword değerleriyle mynet.com'u ilişkilendirerek Google'daki yerini sorguladım ve aşağıdaki resimdeki durum ortaya çıktı: 8. sırada.

Siz de bu şekilde belirlediğiniz keyword değerlerine göre site adresinizin Google'daki yerini görebilirsiniz.


Dipnot: Program default olarak girdiğiniz keyword değerlerine göre Google sıralamasındaki ilk 10 siteyi gösteriyor. Eğer aradığınız site bu ilk 10 site arasında yoksa üstteki resimde kırmızı çerçeve içine aldığım kısıma tıklayarak bu değeri dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Tabii bu değeri değiştirdikten sonra yeniden "Search" butonuna tıklamanız gerekiyor. :)

Kolay gelsin...

İndirin: Free Monitor For Google

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder