17 Mart 2010 Çarşamba

En Sık Ziyaret Edilen Sayfa: Google !?

Merhabalar, bildiğiniz üzere internette bir kavramı aramaya kalkarken genellikle hatta hemen hemen herzaman google hizmetinden faydalanırız ve dünya'nın çoğu yerinde de bu böyle. Bu sayede de google'ın popülaritesi artmış oldu.


2007 yılına kadar da ABD'nin en çok ziyaret edilen sitesi MySpace'ti. Fakat o yıl inanılmaz bir çıkış gösteren Google, MySpace'in zirvedeki yerini ele geçirmeyi başardı. O zamandan beri de en çok ziyaret edilen site unvanını elinde bulunduruyordu... ta ki Mart 2010'a kadar. Sonunda bir sosyal ağ sitesinden aldığı zirveyi, bir başka sosyal ağ sitesine devretmek zorunda kaldı.
Hitwise'ın açıkladığı raporlara göre artık ABD'nin en popüler sitesi Google değil, Facebook. Mart 2009'dan bu yana yükselişini sürdüren Facebook, 12 ay içerisinde ziyaretçi sayısını tam %185 oranında arttırmayı başardı. Mart ayının ikinci haftası rakamlarına göre ABD'li tüm internet kullanıcılarının %7,07'si Facebook'u ziyaret ettiler. Aynı hafta Google ise %7,03'le en çok ziyaret edilen ikinci site olma unvanı ile yetinmek zorunda kaldı.

400 milyona yakın kullanıcı sayısı ile Facebook dünyanın en popüler sitesi.



Ne dersiniz facebook çılgınlığı yerini başka sitelere devreder mi acaba? Böyle gitmeye devam ederse bence zor. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder