13 Mart 2010 Cumartesi

Avatar'ın Arkasındaki Teknik Güç

James Cameron'un Avatar filmini izlemişsinizdir, izlemeseniz de duymuşluğunuz muhakkak vardır :) Peki filmde yapılan grafiklerin ve oluşturulan efektlerin teknik altyapısında bulunan o büyük gücün boyutunu hiç merak ettiniz mi?




Siz daha fazla merak etmeden ben söyleyeyim çünkü merak ettiğinizi duyar gibiyim. :) Weta Digital'in tek sunucu sistemine göre tasarlanmış olan 2,176 HP BL 2×220c Blade Sunucuları, Avatar'ın muhteşem 3 boyutlu dünyasındaki sıra dışı efektlerinin veri yükünün altından kalkabilmek için 40.000 işlemci ve 104 Terabayt RAM kullanmış.

1 Terabyte= 1024 GB'a tekabül ediyor. Artık gerisini siz düşünün... :)

Kaynak: chip.com.tr

2 yorum:

  1. Murat yeni bloğun hayırlı olsun. Takip ettiğim bloglar listesine ekliyorum hemen :)

    Filmi izledim her ne kadar Oscar da en iyi film ödülünü alamasa da harcanan paranın karşılığını fazlasıyla verdiği düşüncesindeyim. Ve tabi kullanılan teknik ekipmanında :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Esat sağolasın :) Kesinlikle sana katılıyorum ve en iyi film dalında ödül almaları lazımdı aslında, onu da amerikanlar tarafından siyasi açıdan pek önem arz eden bir film olmadığı için kaybettiklerini düşünüyorum zira birinci olan filmin içeriği malum :)

    YanıtlaSil